mercedes

Creatieve marketing film van Mercedes: a Fistful of Wolves

Creatieve marketing film van Mercedes: a Fistful of Wolves. Als er één merk is met een mooie en rijke historie is het wel Mercedes. Ze gebruiken hun geschiedenis om het merk te laden.

Nu heeft Mercedes weer een oude klassieke wagen van stal gehaald die schittert in deze mooie parodie op fashion advertising. Het is sterk om het mooie oudere werk voor je marketing te gebruiken. Humor staat centraal in deze mooie creatieve film die er toch ook weer in slaagt om de uitstraling van Mercedes sterk neer te zetten. Wat ons betreft is A Fistful of Wolves dus weer een creatief  en mooi meesterwerkje van de uitvinders van auto.  Een schitterende samenwerking tussen de Berlijn fashion week en Mercedes en die zich zo zelfs boven de mode positioneert. Knap gedaan!

Dat Mercedes trots is op zijn geschiedenis kan je ook goed zien als je in Stuttgard het Mercedes-Benz museum bezoekt. (Zie ook de S op het kentekenbord dat aangeeft dat de wagen uit Stuttgard komt). Het museum is een aanrader voor mensen die van auto’s houden, maar ook voor mensen die van merken houden of zelfs alleen van museums. Mercedes laat in het museum zien dat ze de eerste auto hebben gebouwd en nemen je op creatieve manier mee langs hun historische gebeurtenissen. Zie

Wie wist overigens dat de Duitsers een gevoel voor humor hadden? Juist dat serieuze Duitse werk zorgt er voor dat een grap extra goed aankomt. De Engelse tekst met Duits accent en goede timing van de vrouwelijke tegenspelers maken het opvallende unieke marketing film.