marketeers kompas

Het nieuwe kompas voor marketeers

Het nieuwe kompas voor marketeers is niet alleen gericht op winst. De focus is niet meer op de vier of vijf P’s. In marketing is de tijd aangebroken van samenwerken, transparantie en duurzaamheid.

Uiteraard draait het bij de meeste bedrijven om financieel resultaat. Dat is een voorwaarde voor langdurige bedrijfsvoering. Maar zoals we eerder al schreven verandert de wereld nu sneller van ooit tevoren. Overal om je heen vragen mensen om transparantie terwijl de technologische ontwikkelingen ontzettend snel gaan. Zo schreef ook De Correspondent een mooi stuk over De post-postmoderne mens.

Het gaat uiteindelijk om engagement. Vooral de relatie die je hebt met mensen en de waarde die je kan bieden. De marketing guru Seth Godin geeft dat mooi aan in dit interview over The next era of marketing. Transparantie en vertrouwen zijn natuurlijk belangrijk en worden al bijna containerbegrippen. Maar echte betrokkenheid en participatie kan niet zonder dat mensen zich veilig voelen en vertrouwen in de relatie.

Wanneer de connectie belangrijker wordt is wat je doet de basis van je werk. Als mensen je werk niet begrijpen zal er wel iets mis mee zijn. Er is dus geen ontkomen aan, als je kompas nog niet is bijgesteld, ga je de verkeerde kant op.