Tagarchief: e-mail

De pakketjesbus, wie stuurt nog een brief?

Waarom hebben we geen grote brievenbussen waar je een pakketje in kan ontvangen? Ik moet er nu alsnog de deur voor uit. De oplossing: De pakketjesbus!

Wanneer was de laatste keer dat je een brief hebt ontvangen? Tijdens je verjaardag? En wanneer heb je voor het laatst een brief verstuurd? Misschien naar de bank… E-mail heeft vroegere basis van post overgenomen. Zorgverzekeraars en de belastingdienst doen ook bijna alles via e-mail en digID. Aan de andere kant zijn er steeds meer webshops die producten versturen naar jouw adres. Je bent alleen nooit thuis als het pakketje wordt afgeleverd.
Lees meer

Waarom sociale platformen e-mail overnemen

De eerste e-mails zijn eind jaren zestig verstuurd, ongeveer 45 jaar geleden. Ondertussen staat e-mail centraal binnen organisaties en zijn de grenzen van e-mail verkend. In het begin was e-mail een grote verbetering ten opzichte van gewone post. In de context van huidige communicatie wordt er meer gevraagd dan de oude e-mail. In de beginjaren van e-mail werden documenten gedeeld via een gedeelde harde schijf. E-mail werd alleen gebruikt om snel te communiceren tussen twee personen. Later konden er ook meer mensen worden toegevoegd aan een e-mail.

Er zijn meerdere bedrijven die al hebben nagedacht over digitaal samenwerken. Werken in de ‘cloud’ gebeurt al veel. Bedrijven zoals Google en Microsoft bieden samenwerken in een document aan. Een persoon plaatst een document online en is de eigenaar. Anderen kunnen hiervoor worden uitgenodigd en deelnemen. Voordelen zijn tijdwinst, betere samenwerking en minder opslag van Lees meer