Tagarchief: sentiment

Het succes van herkenning bij Ben & Jerry’s

Laatst was ik bij een bruiloft. Alles top geregeld, van de ceremonie tot en met het eten. Van de uitnodiging tot de muziek. Een bruiloft is uniek. Het moet namelijk de perfecte dag zijn voor twee personen.
Na het eten was er plotseling wat rumoer in de zaal. Wat bleek, er kwam een Ben & Jerry’s IJswagen voorrijden. Iedereen was erg enthousiast en al snel stond er een rij voor de wagen.

Mooi hieraan zijn een aantal dingen:

– Iedereen wist meteen wat het was
– Iedereen was direct enthousiast
– Het product was ook goed en mensen waren tevreden
– Het verhaal achteraf is ook goed
Lees meer

Tijdelijk sentiment

Als succesvol leider, inspirator, stuurman moet je weten wanneer de specialist te kietelen en wanneer zelf door te duwen. Dat dit een moeilijke scheidslijn is moge duidelijk zijn.

Inspelen op tijdelijk sentiment. Helemaal niet verkeerd en kan zelfs heel succesvol zijn. Deze week speelde Red Star in op de groente en fruit boycot.

Glastuinbouwtelers slaan handen ineen om consument te stimuleren de consumptie van Nederlandse groente en fruit te verdubbelen.

Geweldig leuk initiatief en biedt ook nog veel potentie. Zo moeten de heren directeuren naar huis gescheurd zijn om daarna snel de publiciteit te zoeken. Want haast is geboden.

Lees meer